Het is belangrijk dat je daar bevalt waar jij je prettig, ontspannen en veilig voelt. Daar heb je de meeste oxytocine – dat is het weeën-hormoon – en beval je dus het beste. Ons maakt het niet uit waar je bevalt, jouw keuze is altijd de juiste.
Als je meer dan 100 kilogram weegt aan het einde van de zwangerschap is het advies, wanneer je kiest voor een thuisbevalling, op de begane grond te bevallen.
Mocht je alsnog om medische redenen in het ziekenhuis moeten bevallen, dragen we je over.
In dat geval is het fijn om te weten dat we al jarenlang goed samenwerken met de gynaecologen in het ziekenhuis.
Zodra de bevalling zich aandient komen wij altijd eerst thuis bij je kijken. Je hoeft daarom pas te besluiten waar je wilt bevallen op het moment dat wij bij je thuis langskomen.
Wanneer je in het ziekenhuis onder onze begeleiding bevalt, ga je ongeveer 2-3 uur na de bevalling weer naar huis, ook ’s nachts. De kraamverzorgende gaat altijd met jullie mee naar huis. Afhankelijk van hoe je bent verzekerd brengt je zorgverzekeraar voor een bevalling in het ziekenhuis – dit heet een poliklinische bevalling – een eigen bijdrage in rekening. Informeer bij je zorgverzekeraar om welk bedrag dit gaat.
Een kijkje nemen op de verloskamers in ziekenhuis Bernhoven? Kom naar de Zwangeren Zaterdagen.
Wanneer je in het ziekenhuis onder onze begeleiding bevalt, ga je ongeveer 2-3 uur na de bevalling weer naar huis, ook ’s nachts. De kraamverzorgende gaat altijd met jullie mee naar huis.
Het kan zijn dat er een reden is dat jij of jullie kindje na de bevalling in het ziekenhuis moet blijven. Bijvoorbeeld na een keizersnede of ruim bloedverlies bij de bevalling. Jullie krijgen een eigen kamer op de kraamafdeling. Uiteraard mag je partner ook blijven. Jullie worden dagelijks verzorgd en gecontroleerd door een verpleegkundige.
Soms moet jullie kindje opgenomen worden op de couveuseafdeling. Afhankelijk van de situatie ligt jullie kindje in een couveuse of in een wieg. Zodra jullie naar huis mogen nemen wij de zorg weer over.