Home > Zwangerschap > Kinderwens spreekuur

Kinderwens spreekuur

Bent u er klaar voor om een kindje te krijgen? Eet en leeft u gezond? Bent u gestopt met alcohol drinken, roken en eventueel blowen? Hoe zit het met de stress? Slikt u foliumzuur? Levert de situatie op uw werk geen extra risico's op? Op het kinderwensspreekuur krijgen u en uw partner antwoord op al uw vragen.

Waarom er een kinderwensspreekuur is

Het kinderwensspreekuur is er om een stel zo gezond mogelijk aan een zwangerschap te laten beginnen. De tijd vlak voor u zwanger raakt en de eerste maanden van uw zwangerschap hebben meer invloed op uw baby dan lang is gedacht. Het is voor een goede zwangerschap en een gezonde baby heel belangrijk dat beide partners gezond leven. Tijdens het kinderwensspreekuur krijgt u een goede voorlichting over gezond in verwachting raken. Dit bespreken we onder andere:

  • zwanger worden: de menstruele cyclus en eventuele anticonceptie;
  • leefstijl: voeding, werkomstandigheden, medicijngebruik, intoxicaties zoals roken, alcohol en drugs;
  • medische voorgeschiedenis: zoals langdurige en/of chronische ziekten en operaties;
  • familiaire voorgeschiedenis: zoals suikerziekte, aangeboren en/of erfelijke afwijkingen.

Tijden het spreekuur nemen we natuurlijk uitgebreid de tijd voor uw eigen vragen en behoeftes. Als de verloskundige denkt dat er risico's zijn, kan ze u op tijd doorverwijzen. 
Een kinderwensconsult duurt ongeveer 45-60 minuten. Heeft u interesse in het kinderwensspreekuur, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.