Home > Praktijk > Opleiding en kwaliteit

Opleiding en kwaliteit

In ons team werken alleen verloskundigen die de Nederlandse opleiding tot verloskundige hebben afgerond. Dat vinden we heel belangrijk omdat alleen de hoogwaardige Nederlandse opleiding precies aansluit bij de praktijk zoals we die in dit land kennen. Verloskundigen dragen hier immers veel meer verantwoordelijkheid dan onze collega's over de grens, en de niveauverschillen in de opleidingen zijn daar dan ook naar.

We nemen scholing dus serieus en bieden ook regelmatig verloskundige studenten een stageplek aan. De opleiding tot verloskundige duurt vier jaar en tijdens de stages leren de studenten de praktische uitvoering van het vak. Studenten werken bij onze praktijk altijd onder begeleiding van een verloskundige. Heeft u vragen over of bezwaar tegen de aanwezigheid van een student laat ons dit dan gerust weten.
Wij geven vooraf op deze pagina en met een notitie in de wachtruimte aan wanneer er een student bij ons stage loopt.

Om de kwaliteit van onze zorg hoog te houden en de laatste ontwikkelingen te volgen, nemen we actief deel aan bij- en nascholingen. 
We werken ook in goed overleg samen met andere beroepsgroepen en zijn actief in het verloskundig samenwerkingsverband met de gynaecologen van Ziekenhuis Bernhoven en in de verloskundigen kring Brabant Noord Oost. Daarnaast hebben we regelmatig overleg met huisartsen, fysiotherapeuten en kraamcentra. We zorgen er op deze manier voor dat u altijd de juiste zorg krijgt.

Alle verloskundigen van onze praktijk staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Verloskundigen.