Home > Over Iris > Het team > Marieke Valkenburg

Marieke Valkenburg

Ik ben opgegroeid op een boerderij en stond altijd met mijn neus boven op de bevallingen. Toen ik later met een verloskundige sprak, viel voor mij het kwartje: de complete zorg rond om een geboorte, dat is het voor mij. Na mijn afstuderen kreeg ik vrij snel de kans om samen met anderen deze praktijk op te starten en die kans heb ik met beide handen aangepakt. Het is heel leuk om een praktijk vanaf niets op te bouwen en in te richten zoals je graag wilt.
Ik geniet enorm van de mooie momenten van mijn werk. Het geeft heel veel voldoening als iemand van haar eerste kindje bevalt en je hebt alles goed kunnen begeleiden. Zo'n eerste bevalling vraagt vaak een wat intensievere begeleiding en je bent er dus lang bij betrokken. Maar ook de heel vlotte bevallingen zijn geweldig om te doen, dat is weer een hele andere dynamiek.
Ik vind het belangrijk om als verloskundige echt alle tijd te hebben voor de mensen, ze moeten ons laagdrempelig kunnen bereiken en weten dat we er voor ze zijn. Je gaat samen namelijk iets heel bijzonders doen en daar moet iedereen vertrouwen in hebben.
Als we merken dat iemand behoefte heeft aan wat extra zorg, bijvoorbeeld een extra controle, haken we daar direct op in. Zo behandel ik alle zwangeren in onze praktijk zoals ik graag zelf behandeld zou willen worden.