Home > Over Iris > Het team > Cathelijn Wagemakers

Cathelijn Wagemakers

Toen ik ooit ging kijken bij de opleiding Verloskunde was ik direct verkocht: het werk is medisch, zeer sociaal en ook nog praktisch aanpakken. Dat was in 1990 en het voelt nog steeds elke dag zo, ik ben hier op mijn plek en kies steeds opnieuw voor dit vak.
Mijn collega's inspireren me omdat we van elkaar leren en elkaar aanvullen. Het teamgevoel is heel sterk, er is altijd ruimte voor overleg en daarnaast is het natuurlijk ook heel praktisch om de praktijk samen te runnen. We delen de verantwoordelijkheid en dat voelt goed.
Wat dit vak bijzonder maakt, is dat je echt contact hebt met mensen, en er zijn zoveel leuke en interessante mensen. En ze bellen ons nooit voor niets, het is goed om in te zien dat er altijd een mens achter een vraag zit. Er is vaak een reden voor ongerustheid en het is fijn om die weg te kunnen nemen.
Tijdens mijn spreekuren draag ik mijn enthousiasme graag over, bijvoorbeeld over de echo's die ik maak, dan heb ik zelf ook een leuk spreekuur.
Als we dienst hebben, rennen we echt voor onze cliënten. We zijn laagdrempelig en mensen voelen zich veilig omdat ze weten dat we er voor ze zijn als het er toe doet. Op belangrijke momenten nemen we de leiding, alles natuurlijk in goed overleg, maar we hakken de knoop door op moeilijke momenten. Bijvoorbeeld om onnodig pijnlijden te voorkomen, dat is een verademing voor veel vrouwen.