Home > Over Iris > Het team > Carmen Duijs

Carmen Duijs

Ik wilde als klein meisje al verloskundige worden. Veel mensen zien het als een zwaar vak, maar ik ervaar de verantwoordelijkheid die ik draag juist als iets moois omdat je getuige bent van een heel bijzonder moment in het leven van jonge mensen. Dat is prachtig. Ondanks alle overeenkomsten vind ik nog steeds dat elke zwangerschap uniek is omdat elke vrouw anders is en het dus een verrassing is wat je tegenkomt tijdens een dienst. Voor mij zou een negen-tot-vijfbaan pas zwaar zijn.
Ik zou nooit alleen willen werken, maar altijd voor een team kiezen omdat je al veel alleen op pad bent en het heel fijn is om te kunnen sparren met je collega's. Je kunt op cruciale momenten altijd terugvallen op elkaar. We prikkelen elkaar om steeds het beste in onszelf naar boven te halen en dat werkt heel prettig. 
In sommige gevallen moeten we de zorg overdragen aan de gynaecoloog maar ook dan proberen we de sfeer en het contact zo lang mogelijk goed te houden. Soms blijven we er dan in het ziekenhuis bij, meer als coach, zonder dat we letterlijk in de weg lopen.
Voor mij is goede verloskundige zorg, veilige zorg die goed is afgestemd op de behoeftes en de wensen van de zwangere of haar partner. Achter de schermen controleren wij veel en vangen wij risico's af en daar merkt de dame in kwestie helemaal niets van als alles goed verlopen is. Zo hoort het.