Home > Bevalling > Bevallen, hoe en waar?

Bevallen, hoe en waar?

 

Bevallen kan in allerlei houdingen en op allerlei plaatsen. Zo kunt u bijvoorbeeld op bed bevallen, maar ook staand, op de hurken, op handen en knieën of op de baarkruk. Laat ons van te voren weten wat uw bijzondere wensen zijn rondom de bevalling of onze begeleiding. We kunnen ook een geboorteplan opstellen waarin precies staat beschreven wat u graag wel en niet wilt tijdens de bevalling zodat we daar goed rekening mee kunnen houden. Download bestand om het geboorteplan te openen wat u ingevuld mee kunt nemen naar het spreekuur

Voor ervaringsverhalen over wensen tijdens de bevalling kun je op de website van deverloskundige.nl kijken
Wanneer de zwangerschap zonder problemen is verlopen kunt u, vanaf de 37e week, kiezen of u thuis wilt bevallen of in het ziekenhuis (poliklinisch in Bernhoven) onder onze leiding. Indien u meer dan 100 kilogram weegt aan het einde van de zwangerschap is het advies, wanneer u kiest voor een thuisbevalling, op de begane grond te bevallen.

Bevallen in Bernhoven

Wanneer u hier klikt krijgt u middels een filmpje een rondleiding te zien van de verloskamers en kraamkamers van ziekenhuis Bernhoven.