Home > Agenda

Agenda

Wij helpen u graag bij de voorbereiding op uw zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Daarnaast zijn er diverse informatieavonden en cursussen. Hieronder vindt u enkele mogelijkheden.

 

Ivm de corona-maatregelen is de informatiemarkt afgelast voor onbepaalde tijd.

informatiemarkt geboortezorg

Ieder kwartaal vindt er een “Zwangeren Zaterdag” plaats. De voorlichting nieuwe stijl wordt georganiseerd door alle verloskundige praktijken uit de regio van ziekenhuis Bernhoven, de gynaecologen, klinisch verloskundigen en verpleegkundigen van ziekenhuis Bernhoven en de betrokken kraamzorg organisaties. Dit alles op initiatief van het samenwerkingsverband KIEM, geboortezorg Meijerij en Maashorst.

Gedurende deze dag vinden van 10.00 tot 15.00 uur in het restaurant en een aantal vergaderruimtes van het ziekenhuis diverse workshops plaats van telkens twintig minuten. De aanstaande moeders en hun partners kunnen gewoon binnenlopen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

De workshops behandelen de gang van zaken tijdens de bevalling, wat gebeurt er in het ziekenhuis, hoe gaat het met pijnstilling, hoe verloopt borstvoeding en wat moeten we doen als we weer thuis zijn?

Tijdens deze informatiemarkt geboortezorg kunnen de deelnemers zich ook oriënteren op allerlei zwangerschapsgerelateerde diensten, producten en activiteiten op een heuse markt. Daarnaast vinden er rondleidingen plaats op de kraamafdeling en de verloskamers van Bernhoven.

Download hier de flyer over deze informatiemarkt

 

Borstvoedingsavond

Op deze avond staat de gedreven lactatiekundige Ellen Leerentveld voor u en uw partner klaar. Het doel van deze avond is om u zo goed mogelijk voor te lichten over de do's en don'ts van borstvoeding. De beste tijd om de eenmalige informatieavond bij te wonen is 4-6 weken voor de uitgerekende datum. Door op de volgende link te klikken, kunt u zich aanmelden op de website van de lactatiekundige: De Groeicirkel.

Locatie: Oranjestraat 30, Uden

Tijd: 19.30 uur -21.00 uur

Data: vrijdagavonden

Kosten: € 17,50 per zwangere. Partner is gratis

 

Zwangerschapseducatie

Het is mogelijk om een zwangerschapscursus te volgen in Uden en omstreken (bijvoorbeeld zwangerschapsyoga of gym).

Informatie is beschikbaar op de verloskundigenpraktijk. Vraag ook uw verloskundige om advies.